Ullern Kammerkor

Ullern kammerkor presenterer et bredt musikalsk repertoar med musikk fra barokkens komponister som Bach og Händel, via klassikere som Mozart, Brahms og Grieg til samtidens komponister som Vierne, Britten og Gjeilo. Korets program gir publikum anledning til å oppleve musikkhistoriens svisker og store verk. Koret løfter også frem musikk og komponister som sjeldent fremføres. I tillegg til et høy konsertaktivitet i Norge har koret vært på flere reiser med konserter i de største kirkene i Leipzig, Wittenberg, Dresden, Helsinki, Edinburg, London, Oxford og New York og Sveits. Koret formidler norsk musikk og norske komponister på sine utenlands turnéer.  

Ullern Kammerkor ble etablert i oktober 1995 og feirer 25 år i 2020. Gjermund Brenne er korets dirigent. Hans faglige ledelse siden 2001, har bidratt sterkt til korets positive utvikling og at koret har et alsidig repertoar å presentere.

Ullern Kammerkor er medlem av Norges Korforbund.

Dirigent Gjermund Brenne

Gjermund Brenne (f. 1978) er fra Sarpsborg og har sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole og musikkonservatoriet i Leipzig med studier i orgelspill, kor- og orkesterledelse. Hans lærere har vært Kåre Nordstoga, Jon Laukvik, Arvid Gast og Horst Neumann. Gjermund Brenne har siden 2001 vært dirigent for Ullern kammerkor, og kantor i Fagerborg kirke fra 2002. Ved siden av dette er Gjermund Brenne universitetslektor ved Menighetsfakultetet, og har tidligere undervist i kirkemusikk ved Norges Musikkhøgskole. Han er i tillegg dirigent for Oslopolitiets blandede kor og prosjektkoret Fagerborg Festivalkor. Han har flere ganger vært utøver ved Oslo internasjonale kirkemusikkfestival og har gitt konserter i Norge, samt en rekke europeiske land, både som organist og dirigent. Gjermund har også arbeidet med film og TV-serier og var orgellærer og instruktør ved Erik Poppes film De usynlige og ved NRKs filmatisering av Jan Kjærstads Erobreren.  

Ullern Kammerkor
Organisasjonsnummer: 979865945/Styreleder Geir Hellerud
ullernkammerkor@gmail.com |   www.ullernkammerkor.no   |   www.facebook.com/ullernkammerkor
http://instagram.com/ullernkammerkor |   https://twitter.com/ullernkammerkor

St. Paul’s Cathedral May 2012
St. Paul’s Cathedral May 2012